Artykuł dla Onet.pl

Artykuł dla Onet.pl

Urlop powinien być czasem oderwania się od codzienności. Ci, którzy w ramach pracy dużo się przemieszczają, często chcą po prostu poleżeć na plaży lub w hamaku i poczytać. Z kolei osoby spędzające długie godziny przy komputerze, w ramach zmiany mogą chcieć zażyć ruchu. Kajaki, rowery, piesze wycieczki – nie trzeba nawet wybierać jednej formy aktywności, w wielu miejscach można robić coś innego właściwie każdego dnia.

Nie bez znaczenia pozostaje to, z kim podróżujemy – samotnie, w parze, z dziećmi czy z grupą przyjaciół. Ale bez względu na wszystko – musimy w czasie wyjazdu jeść. I to wydaje się punkt, który coraz częściej stanowi jeden z istotniejszych elementów w wyborze miejsca na wakacje. Lokalne przysmaki mogą stanowić miłe wspomnienie lub być kulinarnym odkryciem. Przewijające się w relacjach znajomych hasła, takie jak fuczki, haluszki, cebularze, jaglaki, kwaśnica, plindze potrafią rozbudzić apetyt i zaintrygować na tyle, że kolejny urlop planujemy, kierując się lokalnym menu…….

Źródło: onet.pl

 

Całość do przeczytania na Onet.pl —–> Kliknij i przejdź

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.