Domowe masło? To prostsze niż myślisz

Domowe masło? To prostsze niż myślisz

Domowe masło

Takie ręcznie robione masło wywołuje u mnie ślinotok. Dla tych, którzy nie używają masła w kuchni, to czcze gadanie, prawda? Uwierzcie mi, dobra kuchnia oparta jest na maśle. Masło kręci i podbija smak potraw. Umami-piąty smak!5️⃣ 🖐 U mnie dzisiaj rządzi masło!🧈🧈🧈🙋‍♀️
A u ciebie w kuchni olej, czy masło jest górą? ⛰.
Zrobienie masła w domu nie jest pracochłonne, pod warunkiem, że mamy mikser. Składniki: 500ml śmietany 30% ( temp.pokojowa ) Sposób przyrządzenia: wlać śmietanę do miski i ubijać tak długo, aż ze śmietany wytrąci się masło. Wyjąć masło i przełożyć do miski z wodą. Dobrze przepłukać. Gotowe! Nie wylewajcie maślanki, możecie jej później użyć do zrobienia naleśników, bułek czy też chleba. 🥞🥖🍞Powodzenia!👍

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.