Keto-sernik

Keto-sernik

keto-sernik

Mój keto-sernik

Zamiast cukru użyłam stewii.

Składniki:
8 jajek,
8 łyżek stewii,
1 kg tłustego twarogu dwukrotnie mielonego
200 g roztopionego masła,
4 łyżki płatków migdałowych
1 łyżka pokrojonej w kostkę skórki pomarańczowej
Sposób przygotowania:
Żółtka oddzielić od białek. Do żółtek wsypać stewię i ubić na puszystą masę. Białka ubić osobno / na sztywno/. Do ubitych żółtek dodać twaróg, wlać masło i dobrze wymieszać. Dodać teraz migdały i skórkę oraz pianę z białek. Dokładnie połączyć składniki.
Piec w kąpieli wodnej w temperaturze 140”C około 1,5-2 h.
Uwaga: po upieczeniu nie wyciągamy sernika z piekarnika lecz zostawiam na około 1/2 h przy otwartych drzwiczkach.
Możemy polać sernik masą kajmakową, czekoladową lub lukrem.

SMACZNEGO!🙋‍♀️

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.