Paryska czekolada w Dworku Tradycja

Paryska czekolada w Dworku Tradycja

Paryska czekoladka w Dworku Tradycja

Paryska czekolada w Dworku Tradycja

Kiedyś pisałam tutaj o wizycie w paryskiej „Angelinie”, gdzie serwują najlepszą gorącą czekoladę na świecie. Wiecie co? Mój mąż też robi świetną czekoladę! ☕️👏🍫💯🥳 Przepis na czekoladę Tadeusza: Składniki ( ilość dobieracie wg.uznania. U Tadeusza jest to zawsze na oko🧿😹) : 50 ml śmietanki 30%, 2 czubate łyżki gorzkiego holenderskiego kakao, 300 ml mleka 3,2% , 1 czubata łyżka brązowego cukru, 100 ml whisky, odrobina chili, cynamonu i imbiru w proszku. Sposób przyrządzenia: kakao rozprowadzić z zimnym mlekiem, 🥛połączyć z cukrem, zagotować i dodać pozostałe składniki. 🌶🥃. Oj, jakie to jest smaczne! 👏🥳😋#imperatywkarmienia#dworektradycja#czekolada#gorącaczekolada#mniam#yummy#kominek#ogień#żar#zdjeciajedzenia#fotografiakulinarna#instawtorek#kobietasukcesu#kobietapo50#kobietapo30#kobietapotrzydziestce#kobietapoczterdziestce#domowejedzenie#polskiejedzenie#jedzeniewobiektywie#mążiżona#smakowicie#kobietapo40#zachodniopomorskie#agroturystyka#slowlife#dzieńdobry#weekend#wieś#poland

Więcej na naszym Instagramie: https://www.instagram.com/dworektradycja/

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.