Tradycyjna keto galaretka

Tradycyjna keto galaretka

Tradycyjnie keto

Dzisiaj galareta Składniki:

1/2 kg golonki,

1/2 kg wołowiny ( u mnie szponder),

1 kg nóżek wieprzowych,

150 g marchwi,

100 g cebuli,

50 g czosnku,

7 szt liści laurowych,

20 ziaren ziela angielskiego,

sól i pieprz do smaku.

Sposób przygotowania: mięso umyć i podzielić na mniejsze kawałki, dodać marchew i przyprawy, zalać wodą. Gotować do czasu, aż mięso będzie miękkie ( około 2-3 h; ja gotuję w szybkowarze).

Mięso oddzielić od kości i pokroić w kostkę. Wywar przecedzić przez sito. Marchew drobno posiekać i połączyć z mięsem. Masę wyłożyć do słoików ( do 1/2 wys), zalać gorącym wywarem. Gotowe! 😃 Jeśli do dłuższego przechowania należy zagotować słoiki trzykrotnie- każdego dnia po 15 minut.

 

 

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.